x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cătălin Hideg: „Foştii şefi SRI au relație directă cu Kovesi”

Cătălin Hideg: „Foştii şefi SRI au relație directă cu Kovesi”

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   18:57
Cătălin Hideg: „Foştii şefi SRI au relație directă cu Kovesi”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea, a fost audiat recent la DNA, unde a prezentat noi probe și interceptări implicând nume importante. Printre probele depuse se numără trei telefoane ce conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă. De asemenea, Hideg a menționat implicarea unui afacerist chinez, anchetat anterior de DIICOT pentru proxenetism, care ar fi intermediarul dintre el și Coldea.

Astăzi, la DNA, au fost înregistrate și noi denunțuri de la diverși afaceriști referitoare la influența pe care o exercita Florian Coldea în justiția din România. Între timp, Coldea a achitat o cauțiune de 500.000 lei pentru a rămâne sub control judiciar și a fost prezent la Poliție, unde a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, potrivit Antena 3 CNN.

Întrebat despre relația cu Florian Coldea și motivele denunțului, Cătălin Hideg a declarat că a acționat din teamă de a fi șantajat: „Am făcut-o pur și simplu de teamă că voi fi cumva șantajat de ei. În momentul în care au început să ceară cu disperare banii, mi-a fost teamă că vor face și alte lucruri mai grave."

Hideg a continuat, acuzând foștii șefi SRI de relații directe cu Laura Codruța Kovesi și influență semnificativă în justiție: „Foştii şefi SRI au relație directă cu Kovesi. Foarte mulți oameni au apelat la serviciile lor pentru a-și rezolva problemele din justiție."

El a subliniat că nu a apelat de bunăvoie la acest grup: „Nu m-am dus eu de bunăvoie. Am fost luat cumva mai mult de mână, să merg să vorbesc cu ei, să-mi spună dacă sunt în stare sau nu să-mi rezolve problema."

Cătălin Hideg a exprimat și nemulțumirea față de restricțiile legale care i-au afectat afacerile din Emirate: „Din moment ce nu puteam să plec de șase luni, n-am putut să îmi deblochez afacerile din Emirate, conturile bancare și n-am putut să le efectuez plățile."

În contextul audierilor, Hideg a adus în discuție și cazul judecătorului Mustață, susținând că acesta a fost omorât: „Pe judecătorul Mustață, prietenul meu, l-au omorât. Un prieten de-al meu chiar a stat în celulă cu el până în ultima clipă."

Referitor la relația sa cu afaceristul chinez și Coldea, Hideg a explicat că l-a cunoscut pe Coldea prin intermediul acestuia: „L-am cunoscut cu doi ani în urmă. Domnul Coldea a venit să se întâlnească cu un prieten de-al meu din Emirate. Domnul chinez m-a prezentat și am avut această discuție de 2-3 minute."

El a mai adăugat că nu avea cunoștință despre problemele penale ale afaceristului chinez: „Eu nu am știut de problemele penale ale domnului chinez. L-am cunoscut printr-un prieten din Constanța, deoarece doream să import din China niște echipamente medicale."

Audierile și denunțurile continuă, iar investigațiile sunt în desfășurare.

×