x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cătălin Predoiu: Cu toţii suntem datori să repunem justiţia română în rândul întâi al justiţiilor europene

Cătălin Predoiu: Cu toţii suntem datori să repunem justiţia română în rândul întâi al justiţiilor europene

03 Iul 2022   •   20:05
Cătălin Predoiu: Cu toţii suntem datori să repunem justiţia română în rândul întâi al justiţiilor europene

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei în care afirmă că "suntem datori cu toţii să repunem justiţia română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justiţiilor europene".

"Căutarea Adevărului şi a Dreptăţii fac parte din natura umană şi constituie un implacabil destin al umanităţii. De aceea, Justitia est fundamentum regnorum şi munca pentru construcţia 'Catedralei Justiţiei' este nesfârşită. Rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate", a declarat Cătălin Predoiu.

Potrivit acestuia, capacitatea justiţiei de a face dreptate depinde de foarte multe condiţionări, de la calitatea învăţământului juridic superior, a nivelului de pregătire a profesorilor şi absolvenţilor de Drept, până la raţionalitatea organizării instanţelor şi parchetelor şi calitatea legilor adoptate de Parlament.

"De aceea, munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de 'maraton fără sfârşit', un drum fără capăt, un ideal care se cere permanent urmărit. Îmi exprim încrederea încrederea că, în 2022, vom continua să marcăm progrese pe acest drum, pentru binele justiţiabililor, pentru binele tuturor, iar succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituţionale ale statului, dar şi de disponibilitatea fiecărui profesionist implicat în actul de Justiţie. Cu toţii suntem datori să repunem Justiţia română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justiţiilor europene. Suntem în ceasul al 12-lea pentru a ne îndeplini acest obiectiv. De acest deziderat atârnă interese fundamentale ale cetăţenilor români şi ale statului român", mai afirmă ministrul Cătălin Predoiu, în mesajul său.

×
Subiecte în articol: Cătălin Predoiu