x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce spune Augustin Lazăr despre afirmaţia lui Claudiu Manda

Ce spune Augustin Lazăr despre afirmaţia lui Claudiu Manda

19 Sep 2018   •   09:50
Ce spune Augustin Lazăr despre afirmaţia lui Claudiu Manda

Procurorul general Augustin Lazăr a spus miercuri că "declaraţiile politicienilor sunt libere întotdeauna şi e vizibil că sunt exagerate", fiind întrebat cum comentează afirmaţia senatorului Claudiu Manda că persoane din conducerea Jandarmeriei vor fi puse sub acuzare în dosarul privind protestul din 10 august. 

 

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, marţi, la Antena 3, că a primit un mesaj "pe surse" că miercuri cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare sau vor fi făcuţi suspecţi în dosarul privind protestul. 

Prezent miercuri la sediul CSM, Lazăr a fost întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţia lui Claudiu Manda, iar procurorul general a spus: "Declaraţiile politicienilor sunt libere întotdeauna şi e vizibil că sunt exagerate. Nu am nicio intenţie să comentez asemenea declaraţii". 

Tot acum, Lazăr a fost întrebat despre polemicile dintre el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. "Eu nu polemizez cu nimeni", a răspuns Lazăr. 

La sediul CSM a ajuns şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a fost întrebat dacă consideră că a fost întârziată adoptarea regulamentului de numire a procurorilor în Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie. 

"Ne aflăm la CSM, unde avem un singur punct pe ordinea de zi - adoptarea regulamentului privind numirea procurorilor la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (...) La şedinţa de săptămâna trecută, a fost amânată (...). Trebuie să se operaţionalizeze (Secţia, n.r.) pentru că aşa spune legea, care este imperativă", a afirmat Toader. 

Plenul CSM discută miercuri Regulamentul privind numirea, continuarea activităţii şi revocarea procurorilor cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de magistraţi. Pe 20 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Principala prevedere a legii este înfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor în cadrul Parchetului General.  AGERPRES

×