x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce spune Kovesi despre acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă

Ce spune Kovesi despre acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă

09 Ian 2017   •   14:13
Ce spune Kovesi despre acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Laura Codruţa Kovesi a declarat la ieşirea din Ministerul Justiţiei că toate acuzaţiile făcute la adresa ei şi a DNA au fost făcute de o persoană care este inculpată în mai multe dosare şi nu doreşte să intre într-o polemică.

Kovesi a mai amintit faptul că Sebastian Ghiţă a lansat acuzaţii încă de anul trecut de la tribuna Camerei Deputaţilor.

DNA a impus filajul lui Sebastian Ghiţă iar implementarea trebuia pusă în practică de Ministerul de Interne care acum trebuie să explice cum de acesta a reuşit să scape.

Şefa DNA a mai spus că nu există indicii care să confirme faptul că Sebastian Ghiţă ar fi părăsit ţara.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat luni că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmaţiile la adresa ei lansate în spaţiul public în luna decembrie şi la începutul lui ianuarie.

"Haideţi să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov şi alte culori şi şefi de la CIA şi să trecem la declaraţii serioase. În primul rând, nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar faţă de care am făcut încă din cursul anului trecut, sper să vă reamintiţi, încă din aprilie când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA şi a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmaţii denigratoare şi tendenţioase. Ca atare, nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar şi nu doresc să intru într-un dialog cu acesta", a răspuns Kovesi referitor la declaraţiile făcute de Sebastian Ghiţă. 

Referitor la atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de justiţie, ea a subliniat că sunt făcute de inculpaţi din dosarele DNA sau de persoane care îi susţin. 

"V-aş ruga să observaţi că sunt atacuri făcute de inculpaţi care sunt cercetaţi în dosarele DNA, de inculpaţi care sunt trimişi în judecată sau condamnaţi de DNA sau de persoane care îi susţin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Am observat în ultima perioada că, deşi am făcut mai multe demersuri instituţionale, aceste atacuri au continuat", a afirmat Kovesi.

×