x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul premier Florin Cîțu studiază sesizarea DNA la Comisia juridică din Senat

Fostul premier Florin Cîțu studiază sesizarea DNA la Comisia juridică din Senat

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   14:30
Fostul premier Florin Cîțu studiază sesizarea DNA la Comisia juridică din Senat

Fostul premier Florin Cîţu a ajuns luni, la Comisia juridică din Senat, pentru a-şi studia dosarul în care Parchetul General solicită ridicarea imunităţii sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie.

Florin Cîţu a venit cu avocatul său şi a intrat în şedinţa de luni a comisiei juridice, în care se studiază dosarul.

Membrii Comisiei juridice din Senat au termen până miercuri pentru a da raport pe sesizarea DNA pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu, a decis, vineri, cu unanimitate de voturi, Biroul Permanent al Senatului.

„Hotărârea adoptată în unanimitate de Biroul Permanent al Senatului a fost de a transmite către comisia juridică, în vederea întocmirii raportului, cu data de miercuri, 29 noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El este spune că „este posibil” ca tot miercuri să fie ședința de plen, în care să se decidă ridicarea imunității lui Florin Cîțu.

„Este posibil, după cum vedeți Biroul Permanent a abordat și a adoptat o decizie de tratare cu celeritate a acestei solicitări”, a spus Cîmpeanu.

El afirmă că nu are cunoștință să se fi retras Florin Cîțu din grupul PNL al Senatului.

DNA cere Senatului României ridicarea imunității fostului premier, Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

Procurorii DNA cer președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cîţu dosar dna