x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi dintre cei trei minori cercetați pentru terorism, reținuți de polițiștii din Argeș

Doi dintre cei trei minori cercetați pentru terorism, reținuți de polițiștii din Argeș

05 Iun 2020   •   12:56
Doi dintre cei trei minori cercetați pentru terorism, reținuți de polițiștii din Argeș
Sursa foto: Foto: observator.tv

Doi dintre cei trei minori cercetați pentru terorism, după ce au amenințat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile, au fost reținuți, a anunțat, vineri, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din a apela, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, dispeceratele unor aeroporturi și unități de poliție, pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, potrivit unui comunicat al DIICOT.

„Inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte", se arată în comunicat.

 

×