x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii cer arestarea preventivă a unei fete de 14 ani, acuzată de 14 furturi

Procurorii cer arestarea preventivă a unei fete de 14 ani, acuzată de 14 furturi

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   00:00
Procurorii cer arestarea preventivă a unei fete de 14 ani, acuzată de 14 furturi

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat vineri propunere de arestare preventivă pe numele unei fete de 14 ani şi 6 luni, din Medgidia, aflată în stare de reţinere, pentru comiterea a 14 infracțiuni de furt și furt calificat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în decursul a aproximativ 5 luni, inculpata în vârstă de 14 ani şi 6 luni, la acest moment, a săvârşit 14 infracţiuni.

Este vorba de 6 infracţiuni de furt şi 8 infracţiuni de furt calificat, 5 dintre acestea prin pătrunderea în domiciliul persoanelor vătămate.

În urma infracțiunilor a rezultat un prejudiciu compus din suma de 8.780 lei şi valoarea a 9 telefoane mobile, respectiv o valoare totală de peste 20.000 lei.

„Profitând de neatenţia persoanelor vătămate sau de lipsa acestora din încăpere, ori de faptul că acestea dormeau, a pătruns în sediile unor instituţii şi persoane juridice de drept privat, în locuinţele unor persoane vătămate, dar şi în saloanele de spital, unde unele persoane vătămate primeau ingrijiri medicale, de unde le-a sustras acestora telefoanele mobile sau, după caz, sume de bani. Activitatea infracţională a fost realizată în unele cazuri şi prin cooptarea unor persoane minore, care nu răspund penal potrivit legii”, au transmis procurorii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fata infracțiuni procurori