x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fraudă la nivel înalt. Percheziții de amploare la City Insurance. ASF implicată în falimentul societății

Fraudă la nivel înalt. Percheziții de amploare la City Insurance. ASF implicată în falimentul societății

23 Sep 2021   •   10:42
Fraudă la nivel înalt. Percheziții de amploare la City Insurance. ASF implicată în falimentul societății

Societatea City Insurance, care și-a declarat falimentul zguduind astfel întreaga piață de asigurări, este vizată de percheziții efectuate de ofițeri și procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit site-ului stiripesurse.ro.

Este vizat un dosar de fraude economice care ar fi fost comise de angajați și chiar de persoane din conducerea companiei, respectiv din consiliul director și acționariat, dar și funcționari publici de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Infracțiunile angajaților ASF ar fi avut loc pe parcursul mai multor ani, în perioada 2017-2020, iar cele ale ale personalului de la City Insurance din intervalul 2016-2021.

 

"În cursul zilei de 23 septembrie, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție procedează la ridicarea de obiecte și înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”.

Precizăm că ridicarea de obiecte și înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, și uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare," a transmis Biroul de comunicare al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

×
Subiecte în articol: city insurance asf perchezitii