x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Funcționar ANAF, reținut pentru complicitate la trafic de influență

Funcționar ANAF, reținut pentru complicitate la trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   22:45

Un funcționar ANAF din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești a fost reținut pentru complicitate la trafic de influență, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui inculpat pentru trafic de influență și a unui consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie-iunie 2024, inculpatul, direct sau prin intermediul funcționarului ANAF, ar fi pretins de la un om de afaceri, martor în cauză, suma de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două firme ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat.

Astfel, marți, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Miercuri, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: functionar ANAF dna