x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: Completăm Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova

Gorghiu: Completăm Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2024   •   17:45
Gorghiu: Completăm Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că va completa memorandumul adoptat în Guvern cu Penitenciarul Craiova. Lia Olguța Vasilescu a cerut relocarea penitenciarului în afara localității.

„Am discutat la nivelul Guvernului și cu doamna primar, vom completa Memorandumul pe care l-am introdus în Guvern referitor la relocarea penitenciarelor din zona critică a orașelor, din zona zero, în afara acestor orașe. E un proces care va dura, pentru că acest Memorandum înseamnă demararea procedurilor și comunicării cu toate autoritățile publice județene locale, astfel încât să identificăm spații în afara orașelor, terenuri potrivite unde să putem să mutăm penitenciarele din centru. Răspunsul este da, am vorbit cu doamna primar și suntem de acord să completăm Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova”, spune Alina Gorghiu.

Declarația ministrului Justiției vine după ce Lia Olguța Vasilescu a cerut printr-o adresă Guvernului relocarea Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova în afara orașului.

„Se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu și chiar și o grădiniță”, spune primarul Craiovei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu penitenciar