x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: Primul voucher a ajuns în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală

Gorghiu: Primul voucher a ajuns în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   22:45
Gorghiu: Primul voucher a ajuns în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a anunțat că miercuri a ajuns la o victimă a unei infracțiuni de agersiune sexuală primul voucher emis de stat, în valoare de 18.000 de lei.

Ministrul Justiției a transmis că a intrat în funcțiune mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime.

„Primul voucher a ajuns astăzi în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală. Este vorba despre o sumă de 18.000 lei care va putea fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente de tipul: hrană, cazare, transport, medicamente”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Conform acesteia, cererea formulată de victima a fost admisă de Comisia pentru acordarea de compensații financiare victimelor infracțiunilor din cadrul Tribunalului Iași în 17 iulie și a rămas definitivă prin necontestare la data de 8 august 2024.

„Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a înregistrat în ROARMIS hotărârea judecătorească, iar Ministerul Justiției, prin Unitatea privind Protecția Victimelor, a procedat la punerea ei în aplicare”, arată Gorghiu.

Potrivit Ministerului Justiției, procedura de obținere a voucherelor destinate victimelor infracțiunilor grave implică transmiterea unei cereri de acordare a unui avans din compensația financiară către Comisia pentru acordarea de compensații financiare victimelor infracțiunilor prevăzută de Legea nr. 211/2004 de la nivelul Tribunalului de domiciliu al victimei și îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de Legea nr. 211/2004, Legea nr. 318/2015 și HG nr. 541/2023.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu voucher victima infracţiune