x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Inspectori vamali trimiși în judecată. Unul a deblocat containere cu măști pentru 38.000 lei

Inspectori vamali trimiși în judecată. Unul a deblocat containere cu măști pentru 38.000 lei

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   15:58
Inspectori vamali trimiși în judecată. Unul a deblocat containere cu măști pentru 38.000 lei

Trei inspectori vamali și doi oameni de afaceri au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Unul dintre ei este acuzat că a intervenit pentru deblocarea unor containere cu măști contrafăcute și a primit pentru asta șpagă 38.000 lei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cojocaru Daniel, la data faptelor inspector vamal în Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați - Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la fals intelectual, (două infracțiuni), a două persoane fizice - la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru luare de mită și la data faptei director în cadrul unei societăți comerciale, pentru dare de mită, în formă continuată.

În stare de libertate a fost trimis în judecată Petcu Dorel Emanuel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați - Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud pentru două infracțiuni de fals intelectual.

În perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, Cojocaru Daniel ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 dolari și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.

Concret, Cojocaru ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri.

„În contextul de mai sus, inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inspectori vamali judecata