x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nouă persoane s-au dat pe internet măicuțe și au păcălit mai mulți oameni cu 250.000 de lei

Nouă persoane s-au dat pe internet măicuțe și au păcălit mai mulți oameni cu 250.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   20:00
Nouă persoane s-au dat pe internet măicuțe și au păcălit mai mulți oameni cu 250.000 de lei

Nouă persoane ar fi creat pagini de interne prin care, dându-se măicuțe, ar fi oferit servicii ritualice, păcălind astfel mai mulți oameni cu peste 250.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au făcut marți zece percheziții domiciliare în județele Vrancea, Galați și Vâlcea, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Din cercetări a reieșit că, din luna octombrie 2023 și până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 și 75 de ani, din județele Vrancea, Galați și Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuțe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din țară cât și din străinătate, obținând astfel sume importante de bani.

Prejudiciu estimat în cauză este de peste 250.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, unități PC, unități de stocare memorie, precum și diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești).

Nouă persoane au fost duse la audieri, iar trei dintre ele, cu vârste între 18 și 24 de ani, din județele Vrancea și Galați, au fost reținute, pentru 24 de ore.

 

×
Subiecte în articol: măicuţe perchezitii prejudiciu