x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu”. A scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică

Decizie șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu”. A scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   19:11
Decizie șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu”. A scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a scăpat de acuzația de omor, după ce judecătorii au schimbat încadrarea faptei în ucidere din culpă. În aceste condiții, pedeapsa pe care ar putea-o să o primească este de la doi la șapte ani.

„Instanta a dispus din oficiu schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă, având în vedere verdictul ICCJ de anulare a condamnării”, se arată în decizia judecătorilor. Avocatul lui Iorgulescu a depus la dosar noi documente medicale, iar Curtea a dat un nou termen – 21 octombrie, pentru ca avocatul să își pregătească apărarea.

Cum a scăpat Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în luna iunie recursul în casaţie (o cale extraordinară de atac) formulat de Mario Iorgulescu şi a anulat decizia Curţii de Apel Bucureşti din octombrie 2023 prin care acesta a fost condamnat la 13 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca procesul să se rejudece în faza de apel.

În consecinţă, Mario Iorgulescu (fiul lui Gino Iorgulescu - preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal) a scăpat de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Iniţial, Mario Iorgulescu primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti), în luna februarie 2023, o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

 

A ucis un om după ce s-a urcat băut și drogat la volan

Fiul președintelui LPF este judecat, după ce în 2019, s-a urcat băut și drogat la volanul unei mașini de lux și a gonit cu 143 km/oră. A intrat pe contrasens și a lovit frontal mașina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

În octombrie 2023, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat de omor. Însă, în vara lui 2024, ÎCCJ a anulat decizia de condamnare și a cerut rejudecarea cazului. Trei magistrați au făcut parte din completul de judecată care a anulat sentința Curții de Apel București prin care fiul lui Gino Iorgulescu trebuia să execute 13 ani și 8 luni de închisoare

Surse judiciare spun că judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas au fost cele care au susținut că dosarul trebuie rejudecat, în timp ce magistratul Dan Andrei Ene a considerat că Mario Iorgulescu trebuie să ispășească pedeapsa.

 

×
Subiecte în articol: mario iorgulescu omor judecători