x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Profesorul Mircea Beuran a învins DNA. Medicul a fost achitat într-un dosar de luare de mită

Profesorul Mircea Beuran a învins DNA. Medicul a fost achitat într-un dosar de luare de mită

17 Noi 2022   •   18:12
Profesorul Mircea Beuran a învins DNA. Medicul a fost achitat într-un dosar de luare de mită

Profesorul Mircea Beuran a fost achitat de Tribunalul Giurgiu într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit de la un alt medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Beuran a fost achitat în baza art.16 lit.a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există". De asemenea, instanţa a dispus ridicarea sechestrului asupra sumei de 10.000 de euro, aflată într-un cont bancar al medicului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Acuzațiile DNA

Medicul Mircea Beuran a fost acuzat de DNA că a primit mită 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Potrivit procurorilor, banii i-au fost dați în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Un medic de la Spitalul Floreasca l-a denunțat pe Mircea Beuran. „Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria, ca sursă personală de venituri ilicite. (...) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti din luna februarie, atunci când medicul a fost arestat la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran achitat DNA