x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un polițist din Covasna, trimis în judecată pentru că a luat mită de la tatăl unui suspect

Un polițist din Covasna, trimis în judecată pentru că a luat mită de la tatăl unui suspect

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   19:45
Un polițist din Covasna, trimis în judecată pentru că a luat mită de la tatăl unui suspect

Un agent de poliție din Covasna este acuzat de fapte de corupție, în sensul că a luat mită de la tatăl unui suspect. Agentul și mituitorul au fost trimiși în judecată, în urma unui caz de corupție investigat de Direcția Generală Anticorupție.

Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Covasna a terminat cercetările într-un caz de corupție și a trimis în judecată un agent de poliție și un alt individ pentru infracțiuni de corpuție.

Miercuri, agentul de poliție a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual, iar complicele său este acuzat de dare de mită în formă continuată, informează Serviciul Județean Anticorupție Covasna.

Potrivit procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, între noiembrie 2023 și martie 2024, agentul de poliție ar fi primit mită de la tatăl unui suspect pentru a influența rezultatele cercetărilor penale și a evita tragerea la răspundere a acestuia.

Într-un alt incident, polițistul nu ar fi înregistrat o plângere de violență în familie și ar fi falsificat un raport pentru a neîndeplinirea sarcinilor de muncă.

Dosarul a fost inițiat de Serviciul Județean Anticorupție Covasna, cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Covasna.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mita politist justitie