x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat care fura din autoturisme parcate lângă cluburi și restaurante a fost prins în Capitală

Un bărbat care fura din autoturisme parcate lângă cluburi și restaurante a fost prins în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   18:00
Un bărbat care fura din autoturisme parcate lângă cluburi și restaurante a fost prins în Capitală

Un bărbat de 53 de ani care fura din autoturisme cu precădere în apropierea cluburilor și restaurantelor a fost prins de polițiștii Capitalei. Polițiștii au prins și un alt bărbat, de 30 de ani, care îi ducea obiectele furate la amanet. Cei doi au fost arestați preventiv.

„La data de 13 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire, prejudiciul fiind de aproximativ 25.000 de lei. În fapt, în perioada ianuarie – martie 2024, în Sectorul 1 ar fi fost comise mai multe infracțiuni de furt din autoturisme, cu precădere în apropierea cluburilor și restaurantelor. Din cercetările și investigațiile efectuate, s-a stabilit că faptele ar fi fost săvârșite de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională. De asemenea, în cauză, a mai fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, care ar avea calitatea de tăinuitor”, anunță Poliția Capitalei.

Polițiștii afirmă că pe 12 ianuarie 2024, în intervalul 18.00-19.30, prin spargerea geamului portierei, bărbatul de 53 de ani ar fi pătruns într-un autoturism, care se afla în parcarea unui restaurant, situat într-un parc din Sectorul 1, de unde ar fi sustras o geantă ce conținea un laptop, 2 hard disk-uri externe, 2 plicuri cu 7.384 de lei, precum și alte bunuri, prejudiciul fiind de aproximativ 15.000 de lei. Pe 1 martie 2024, în intervalul 18.30 - 20.30, prin metoda precizată, același bărbat ar fi pătruns în interiorul altei mașini, situată la intrarea parcului menționat, de unde ar fi sustras un laptop, în valoare de 5.000 de lei, iar în seara de 6 martie 2024, în jurul orei 21.00, bărbatul de 53 de ani ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, parcat în apropierea unui club, din Sectorul 1, de unde ar fi sustras o geantă cu un laptop, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

„Din cercetări, s-a mai stabilit că cele trei laptop-uri pe care bănuitul le-ar fi sustras, ulterior ar fi fost achiziționate de către bărbatul de 30 de ani, cunoscând proveniența acestora. Bunurile ar fi fost înstrăinate, de către bărbatul de 30 de ani, prin încheierea unor contracte de amanet, acestea fiind identificate și ridicate de către polițiști de la sediul societăților în cauză. În vederea completării materialului probator, la data de 13 martie 2024, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, respectiv telefoane mobile, contracte de amanet, articole vestimentare.

Cei doi bănuiți au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. La data de 14 martie 2024, față de bănuiți a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politie furturi autoturisme