x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Poliţistul Berbeceanu, achitat

Poliţistul Berbeceanu, achitat

30 Iun 2016   •   23:30
Poliţistul Berbeceanu, achitat

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, a fost achitat de ÎCCJ în procesul în care DIICOT Alba îl acuza de spălare de bani, luare de mită şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Totodată, procurorii DIICOT Alba care au început urmărirea lui Berbeceanu, Ioan Mureşan şi Nicolaie Ioan Cean au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare pentru nereguli în desfăşurarea anchetei.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan i-ar fi solicitat lui Berbeceanu să îl numească pe postul de şef al Serviciului de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din Alba pe Alin Muntean. După ce a verificat cariera lui Muntean şi ar fi sesizat că dosarele întocmite de acesta prezintă nereguli, Berbeceanu a refuzat solicitarea procurorului Ioan Mureşan. DIICOT Alba a iniţiat ulterior o anchetă împotriva lui Berbeceanu, în care au fost implicaţi Mureşan şi procurorul Nicolaie Ioan Cean.

Berbeceanu era acuzat că ar fi sprijinit cu informaţii confidenţiale un grup infracţional organizat care implicau oamenii de afaceri Gheorghe Rusu, Dorin Cupeţiu şi partenerii acestora Dan Balint, Călin Udrea şi Dorin Şonei. Berbeceanu a fost acuzat că în schimbul mitei constând într-un autoturism de 20.000 de euro i-ar fi informat pe aceştia când vor avea loc percheziţii la sediile sau domiciliile lor. Ancheta DIICOT Alba împotriva lui Berbeceanu a fost realizată folosindu-se informaţii ce nu pot fi verificate sau date trunchiate, au considerat procurorii. Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 

×
Subiecte în articol: Traian Berbeceanu