x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Profesorul de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, acuzat că a violat elevi, a încercat să se sinucidă

Profesorul de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, acuzat că a violat elevi, a încercat să se sinucidă

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   13:15
Profesorul de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, acuzat că a violat elevi, a încercat să se sinucidă

Profesorul de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, acuzat că a violat elevi, a fost dus la spital în stare critică, după ce, în noaptea de marți spre miercuri, a încercat să se sinucidă.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție au fost sesizați, miercuri, în jurul orei 1.00, prin sistem 112, că la camera de gardă a unei unități medicale, din Sectorul 1, se află un bărbat în vârstă de 51 de ani, victima unei tentative de suicid.

Polițiștii au luat legătura cu medicul de gardă, care le-a comunicat că bărbatul este în stare gravă, el fiind adus de la o adresă din Sectorul 3, de către un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Este vorba despre profesorul de la Colegiul Sf. Sava, acuzat de viol şi agresiune sexuală. Victimele acestuia ar fi doi adolescenți de 16 şi 17 ani.

Se pare că bărbatul ar fi inghiţit o cantitate mare de medicamente.

Cercetările sunt continuate de Secţia 12 Poliţie, pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În 25 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva bărbatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor.

Conform anchetatorilor, în 2 iuinie 2021, în timp ce se afla într-un apartament din Sectorul 3, „inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată, un băiat în vârstă de 17 ani, un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

De asemenea, în 17 decembrie 2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din Sectorul 3, inculpatul „a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

Instanţa l-a plasat pe bărbatul de 51 de ani sub control judiciar pentru 60 de zile.

(sursa: Mediafax)

×