x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie România, rai pentru pedofili

România, rai pentru pedofili

de Dan Constantin    |    11 Ian 2018   •   09:16
România, rai pentru pedofili

Cazul care a aprins societatea românească - un polițist, agresor pedofil - aduce în prim-plan și măsurile de descurajare prin aplicarea pedepselor asupra celor vinovați de aceste infracțiuni. O analiză comparativă arată că, în România, Codul Penal este cel mai blând dinEuropa cu sancțiunile aplicate celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor. Astfel, raportul sexual comis cu un minor cu vârsta 13-15 ani este pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani. Dacă victima nu a împlinit vârsta de 13 ani, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani. Coruperea sexuală a minorilor (comiterea unui act de natură sexuală, altul decât raportul sexual, împotriva unui minor care nu a împlinit 13 ani) se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Alte țări sunt mult mai aspre cu aceste infracțiuni oribile. Albania pedepsește relațiile sexuale cu minori care nu au împlinit 14 ani cu închisoare de la 7 la 15 ani. Bulgarii stabilesc limita minorului agresat la 14 ani, cu o pedeapsă care ajunge la 15 ani pentru actele sexuale sub constrângere.

Belgia are pedepse și mai dure. Atentatul la pudoare comis chiar fără violență împotriva unui minor mai mic de 16 ani se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar violarea sexuală a unui minor cu vârsta 14-16 ani atrage o pedeapsă de 15 la 20 de ani. Dacă victima are sub 10 ani, pedeapsa este de 20-30 de ani închisoare. Asta și explică de ce pedofilii belgieni se aciuează prin România, unde scapă mai ușor dacă sunt prinși. Aceste infracțiuni sunt drastic pedepsite în Elveția, unde actele sexuale cu minori sub 12 ani impun închisoare pe viață, iar infracțiunea de pedofilie este imprescriptibilă. Francezii adaugă la pedeapsa de 7 ani aplicată pentru agresarea unui minor, care a fost racolat prin rețelele de comunicare electronice, și o amendă de 100.000 de euro. 

×
Subiecte în articol: romania pedofili