x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2024   •   16:45
Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

Studentul care joi a stropit cu spirt medicinal și a dat foc unui profesor, după ce a picat un examen la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Ovidius din Constanța, este acuzat de tentativă de omor. Acesta a fost reținut.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Din probatoriul administrat a rezultat că joi, în jurul orei 11.00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator.

Acesta a stropit victima cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica să iasă din laborator.

„Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmit procurorii.

Aceștia spun că, în timpul audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen.

Inculpatul va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a stabili dacă la data comiterii faptei a acţionat cu discernământ.

Studentul a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: student omor profesor