x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Suspiciuni de corupție cu prejudiciu uriaș la IGAv, Școala de Aviație Civilă și Aeroportul Băneasa

Suspiciuni de corupție cu prejudiciu uriaș la IGAv, Școala de Aviație Civilă și Aeroportul Băneasa

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   11:26
Suspiciuni de corupție cu prejudiciu uriaș la IGAv, Școala de Aviație Civilă și Aeroportul Băneasa

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție fac, miercuri, 30 de percheziții la Inspectoratul General de Aviație, la Școala Superioară de Aviație Civilă și la Aeroportul Băneasa, în legătură cu decontarea unor lucrări de reparații a unor aeronave ale MAI.

Potrivit DNA, procurorii militari anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, fac cercetări într-un caz în care există suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023.

Sunt suspiciuni în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD.

Prejudiciul estimat, la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

Sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de Inspectoratul General de Aviație, Școala Superioară de Aviație și Aeroportul Băneasa, acolo unde sunt garate aeronavele.

Restul perchezițiilor au loc la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dna coruptie