x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tăriceanu afirmă că a transmis la Comisia juridică solicitarea de urgentare a avizului la cererea DNA în cazul său

Tăriceanu afirmă că a transmis la Comisia juridică solicitarea de urgentare a avizului la cererea DNA în cazul său

04 Apr 2019   •   16:47
Tăriceanu afirmă că a transmis la Comisia juridică solicitarea de urgentare a avizului la cererea DNA în cazul său

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menţionând că este dispus în orice moment să prezinte în plen punctul său de vedere.

"Colegii mei din Senat şi din Comisia juridică ştiu, le-am transmis solicitarea mea ca să urgenteze elaborarea avizului pe care trebuie să îl prezinte plenului şi le-am declarat că eu sunt dispus în orice moment să vin în faţa plenului pentru a-mi prezenta punctul de vedere", a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că nu le-a făcut o recomandare privind votul.

"Nu le-am făcut niciun fel de recomandare cum să voteze, pentru că cred că fiecare are experienţa politică necesară şi cred că este capabil să analizeze dosarul în aşa fel încât să-şi facă o părere proprie", a spus Tăriceanu.

Şedinţa Comisiei juridice din Senat a fost întreruptă, marţi, după ce senatorul USR Edward Dircă a semnalat faptul că mai mulţi membri au părăsit sala, nemaifiind cvorum pentru dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, printre care solicitarea Parchetului General de ridicare a imunităţii parlamentare a preşedintelui forului legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

Comisia juridică urma să dea un raport marţi în cazul lui Tăriceanu, urmând ca acesta să fie prezentat în şedinţa de miercuri a Senatului.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu