x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Greta Thunberg a ajuns în fața unei instanțe din Londra într-un proces legat de un protest

Greta Thunberg a ajuns în fața unei instanțe din Londra într-un proces legat de un protest

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   16:15
Greta Thunberg a ajuns în fața unei instanțe din Londra într-un proces legat de un protest
Sursa foto: Gabor KOVACS

Activista pentru climă Greta Thunberg s-a înfățișat joi în fața unei instanțe din Londra, potrivit Reuters. Ea va fi judecată pentru o infracțiune privind perturbarea ordinii publice în timpul unui protest. Acesta a avut loc în timpul unei conferințe privind petrolul și gazele de anul trecut.

Thunberg, care a devenit un activist proeminent la nivel mondial după ce a organizat proteste săptămânale în fața parlamentului suedez în 2018, a fost arestată în octombrie, anul trecut. Ea a fost reținută deoarece a protestat în fața unui hotel din Londra, unde se desfășura un forum al liderilor din industria petrolului și gazelor.

Tânăra de 21 de ani este una dintre cele cinci persoane care vor fi judecate joi la Tribunalul de Magistrați din Westminster. Toți cei cinci, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, au pledat nevinovați privind o încălcare a legii de ordine publică.

Procesul va fi condus de un judecător fără juriu și ar putea să dureze cel puțin două zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei cinci activiști de mediu ar putea primi o amendă maximă de 2.500 de lire sterline.

Activiștii de mediu, inclusiv de la Greenpeace, au anunțat că vor demonstra în fața instanței, în solidaritate cu cei judecați.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: thunberg proces Londra