x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   11:26
Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

Traficantul de droguri acuzat că i-a dat unei eleve de 16 ani un drog sintetic periculos, în urma căruia adolescenta a murit, a fost trimis în judecată, împreună cu alți doi inculpați, anunță marți DIICOT.

„Prin rechizitoriul din data de 20.06.2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri”, anunță DIICOT.

Din materialul probator administrat, cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut că, la data de 30.07.2023 a achiziționat de la unul dintre coinculpați droguri de mare risc, a consumat și a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore (16 ani), ce a condus la decesul acesteia.

Conform raportului medico–legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecința unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpați în cauză s-a reținut că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada iunie 2022 – august 2023, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal).

De asemenea, referitor la unul dintre aceștia s-a stabilit că, în perioada 15.07.2023 – 01.08.2023 a pus la dispoziție zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri.

Prin același rechizitoriu s-a solicitat instanței obligarea inculpaților la plata sumei de 18.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Neamț.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: traficant judecata