x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Truică asigura legătura între prinţul Paul şi oamenii de afaceri israelieni din grupul infracţional (surse)

Truică asigura legătura între prinţul Paul şi oamenii de afaceri israelieni din grupul infracţional (surse)

11 Mar 2016   •   14:29
Truică asigura legătura între prinţul Paul şi oamenii de afaceri israelieni din grupul infracţional (surse)

Remus Truică a fost cel care a asigurat legătura între prinţul Paul şi cei patru cetăţeni israelieni care făceau parte din grupul infracţional constituit în scopul dobândirii averii revendicate în mod nelegal de Paul Philippe Al României, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Acelaşi Truică i l-a prezentat lui Paul Philippe Al României pe Tal Silberstein, care, potrivit surselor, s-a lăudat cu relaţiile bune pe care susţinea că le are cu toţi oamenii politici, menţionându-i pe Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Năstase, Traian Băsescu şi Victor Ponta. Relaţiile ar fi fost stabilite din perspectiva activităţii de consultant politic, Silberstein fiind de-a lungul timpului consilier de imagine sau consilier politic pentru Traian Băsescu şi PDL, Adrian Năstase şi PSD sau Călin Popescu-Tăriceanu şi PNL.

Ulterior, rolul lui Remus Truică ar fi fost preluat de Lucian Mateescu. Acesta a menţinut legătura cu prinţul Paul şi s-a ocupat de demersurile pentru obţinerea proprietăţilor revendicate.

Conform aceloraşi surse, Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benny Steinmetz au şi contribuit, pentru realizarea obiectivului propus, cu diverse sume de bani pe care Remus Truică le-a oferit prinţului Paul atât ca avans, cât şi pentru acoperirea costurilor judiciare.

Procurorii DNA au cerut Curţii de Apel Braşov arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a patru oameni de afaceri israelieni - Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz şi Moshe Agavi , în dosarul "Ferma Băneasa".

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Braşov pe 14 martie.

"De la punerea în mişcare a acţiunii penale şi până în prezent, procurorii anticorupţie au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa celor patru inculpaţi în faţa organelor judiciare, însă aceştia urmăresc tergiversarea cercetărilor faţă de ei şi, în final, sustragerea de la urmărirea penală", precizează DNA.

Pe 17 decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Tal Silberstein (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor), Shimon Shevez şi Benjamin "Benny" Steinmetz (constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor) şi Moshe Agavi (aderare la un grup infracţional organizat).

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi şi alte persoane, a constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

"Pentru a pune în practică planul infracţional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor", mai arată DNA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: remus truica