x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 22 de inconștienți s-au înecat în 2016 la mare. Nu există o lege care să interzică îmbăiatul pe vreme rea

22 de inconștienți s-au înecat în 2016 la mare. Nu există o lege care să interzică îmbăiatul pe vreme rea

28 Aug 2016   •   13:45
22 de inconștienți s-au înecat în 2016 la mare. Nu există o lege care să interzică îmbăiatul pe vreme rea
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Potrivit unei statistici realizată de către medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, de la începutul sezonului estival 2016, pe întregul litoral s-a intervenit la nu mai puţin de 79 de cazuri de înec. Pentru 22 dintre pacienţi nu s-a mai putut face nimic, ei fiind declaraţi decedaţi.

Doar ieri, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat la cinci cazuri de înec. Trei s-au petrecut pe plaja din Saturn, unde o familie întreagă era în pericol. Salvamarii au reuşit să îi scoată la mal la timp doar pe mama, în vârstă de 38 de ani şi pe băieţelul de 8 ani. Tatăl, în vârstă de 40 de ani, a fost supus manevrelor de resuscitare, dar eforturile medicilor au fost zadarnice și a fost declarat decedat.


La nici o oră distanţă, s-a dat din nou alarma, pe plaja de nudişti din Eforie Nord. Acolo, un bărbat de 41 de ani şi fiul său, de 6 ani, au intrat în apă dar din cauza curenţilor puternici, nu au mai reuşit să ajungă la mal. În cele din urmă, au fost salvaţi şi au fost preluaţi de către medici, pentru că aveau grave probleme respiratorii.


De la începutul acestui sezon, aproape în fiecare zi a existat câte o intervenţie în caz de înec. În ciuda avertismentelor salvamarilor, turiştii au ignorat steagurile arborate pe plaje în zilele cu vânt puternic şi s-au avântat în valuri, crezându-se invincibili. Salvatorii i-au adus cu greu la mal pe încăpăţânaţi, ba chiar unii au refuzat să-i asculte. Şi, pentru că nu există nicio lege care să interzică îmbăiatul în condiţii de vreme rea, salvamarii au asistat, de multe ori, neputincioşi la inconştienţa oamenilor.

Sursa: observator.ro

×