x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 5.500 de oameni au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, în primele 12 ore ale pelerinajului

5.500 de oameni au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, în primele 12 ore ale pelerinajului

09 Oct 2021   •   14:40
5.500 de oameni au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, în primele 12 ore ale pelerinajului
Sursa foto: Lucian Alecu

Peste 5.500 de credincioși au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului de la Iași. Cei care nu aveau certificat verde nu au fost lăsați să intre, potrivit jandarmilor.

Conform autorităților din Iași, în primele 12 ore ale pelerinajului peste 5.500 au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva care a fost scoasă din Catedrală vineri dimineața și așezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Jandarmii susțin că unele persoane nu au fost lăsate să intre.

„Au fost oameni care n-au fost lăsați să intre la pelerinaj”, a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit acestuia, este vorba de persoane care nu au avut certificat verde. Comandantul a precizat că oricum circulația era interzisă pe teritoriul localității pentru acele persoane de la ora 20.00 la 5.00, având în vedere incidența înregistrată pe raza municipiului Iași.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sfanta parascheva