x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident pe pârtie: Dornic de aventură, s-a rănit pe domeniul schiabil închis din Brașov!

Accident pe pârtie: Dornic de aventură, s-a rănit pe domeniul schiabil închis din Brașov!

de Andreea Tiron    |    14 Ian 2023   •   07:00
Accident pe pârtie: Dornic de aventură, s-a rănit pe domeniul schiabil închis din Brașov!
Sursa foto: Salvamont Poiana Brasov

Salvamontiștii atrag atenția celor care se aventurează pe pârtiile închise: stratul de zăpadă este insuficient, iar incidentele nu întîrzie să apară.

O persoană s-a rănit în timp ce schia pe o pârtie închisă din Poiana Braşov, iar salvamontiştii au fost chemați să recupereze victima:

"Deși pârtiile nu au fost încă deschise, există persoane care urcă cu echipament de schi/snowboard în partea superioară a masivului, iar incidentele nu au întârziat să apară.

Este și cazul unei persoane care s-a accidentat în timp ce schia pe o astfel de pârtie închisă.

Reamintim iubitorilor sporturilor de iarnă că domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru nu a fost încă deschis, cu excepția pârtiei Stadion. Deși zilele acestea a nins în partea superioară a masivului, depunându-se un strat de zăpadă, acesta este insuficient pentru începerea în siguranță a sezonului. La acest moment se lucrează intens ori de câte ori temperaturile permit producerea zăpezii artificiale, care este deocamdată depozitată în grămezi, pentru conservare, nefiind distribuită uniform și nivelată pe întreaga suprafață a pârtiei. În aceste condiții, există zone care sunt acoperite doar de stratul superficial de zăpadă naturală, insuficient însă pentru a acoperi denivelările și rigolele.

Folosiți exclusiv pârtia Stadion pentru practicarea schiului/snowboard-ului, singura care este deschisă", transmite Salvamont Poiana Brașov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: accident pârtie poiana braşov