x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Acidul sulfuric din cisterna răsturnată pe DN1, transferat în alt vehicul. 6 firme și 40 de locuințe din zonă, evacuate

Acidul sulfuric din cisterna răsturnată pe DN1, transferat în alt vehicul. 6 firme și 40 de locuințe din zonă, evacuate

06 Apr 2016   •   13:28
Acidul sulfuric din cisterna răsturnată pe DN1, transferat în alt vehicul. 6 firme și 40 de locuințe din zonă, evacuate

Autorităţile din Prahova vor repune pe roţi cisterna încărcată cu acid sulfuric, care s-a răsturnat miercuri dimineaţă pe DN1, încărcătura urmând să fie transvazată într-o altă cisternă pe un câmp, pentru a proteja populaţia. Pompierii au decis evacuarea a 40 de locuinţe şi şase firme din zonă.

O macara de mare tonaj, un cap tractor şi o cisternă goală au fost aduse pe drumul naţional 1, între Ploieşti şi Braşov, unde s-a răsturnat cisterna încărctă cu 40 de tone de acod sulfuric.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Raluca Vasiloae, autorităţile vor să ridice pe roţi cisterna încărcată cu acid sulfuric, după care aceasta ar urma să fie tractată în afara drumului naţional 1 şi a zonei în care se află populaţia şi dusă pe un câmp, unde acidul sulfuric va fi transvazat în cisterna goală.

La ora transmiterii acestei ştiri, se lucrează la repunerea pe roţi a cisternei.

Raluca Vasiloae a precizat că populaţia aflată în zona de protecţie stabilită de către autorităţi va fi evacuatăî. Este vorba despre 40 de familii şi de angajaţii de la şase societăţi comerciale, precum şi angajaţii unui parc de rezervoare din apropierea perimetrului de siguranţă de un kilometru, rezervoare în care sunt depozitate 130 de tone de ţiţei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Marian Popescu, a declarat pentru News.ro că traficul rutier este în continuare blocat pe DN1, în apropierea pasarelei de la ieşirea din municipiul Câmpina, circulaţia fiind deviată prin acest oraş.

Sursa: news.ro

×