x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Braşov! Un urs a intrat în cabana Postăvarul

Alertă la Braşov! Un urs a intrat în cabana Postăvarul

10 Noi 2017   •   20:03
Alertă la Braşov! Un urs a intrat în cabana Postăvarul

Un urs care a încercat zilele trecute de două ori să intre în cabana Postăvarul a reuşit vineri seara, distrugând uşa de la intrare, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi IJJ Braşov, cpt. Ciprian Aldea.


Potrivit sursei citate ursul a reuşit să ia din cabană o pungă de zahăr şi o cutie de bomboane, fiind alungat de cabanier şi de jandarmul care stă permanent la cabană.

Ursul a fost alungat la o distanţă de 50 de metri de cabană.

Ministerul Mediului a aprobat la începutul acestei săptămâni recoltarea a două exemplare de urs, unul care a atacat luna trecută în satul Sebeş, de lângă Făgăraş şi altul din zona Bârsa, a spus prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.

Pentru alte două exemplare de urs, unul care au atacat un tânăr săptămâna trecută în localitatea Hârseni, iar şi altul o fetiţă de 14 ani din municipiul Făgăraş, în timp ce se deplasa la şcoală, au fost depuse documentele în vederea recoltării, a spus prefectul miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Aproape în fiecare seară în zona cartierului Răcădău coboară urşi la tomberoanele de gunoi menajer în căutare de hrană. Până acum nu au fost atacate persoane.

În urma apariţiilor tot mai dese ale urşilor, mistreţilor şi chiar a lupilor în zonele locuite, prefectul a decis formarea unei comisii la nivelul judeţului, din care fac parte primari ai localităţilor, reprezentanţi ai fondurilor forestiere, de la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului, care vor monitoriza fenomenul şi vor încerca să facă mai multe goane pentru a împiedica animalele să coboare din pădure. AGERPRES

×