x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - UPDATE 2 - Ameninţare cu bombă la Tribunalul Maramureş în urma unui apel telefonic

ALERTĂ - UPDATE 2 - Ameninţare cu bombă la Tribunalul Maramureş în urma unui apel telefonic

23 Noi 2016   •   11:32
ALERTĂ - UPDATE 2 - Ameninţare cu bombă la Tribunalul Maramureş în urma unui apel telefonic

UPDATE 2: Pirotehniștii au ridicat din baia instituției o valiză suspectă.

„A fost vorba despre o imitaţie a unui dispozitiv explozibil improvizat, DEI în limbaj de specialitate. Procedura utilizată a fost disuperea mecanică a firelor. Aceasta s-a făcut în condiţii de siguranţă. Nu a explodat întrucât nu conţinea material explozibil. Cel mai probabil a fost aşezat pentru intimidare. Procurorii au preluat acum ancheta. Misiunea SRI s-a încheiat cu succes”, a declarat pentru Infomm.ro Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

UPDATE 1: Polițiștii au persoanele de pe platoul din faţa instituţiei iar traficul rutier în zonă a fost blocat. Pirotehniștii fac verificări, ancheta fiind în plină desfășurare.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un apel telefonic anonim a anunţat, miercuri, că în clădirea Tribunalului Maramureş din municipiul Baia Mare ar fi fost amplasată o bombă, au menţionat surse din cadrul instituţiei pentru AGERPRES. 

Conform aceleiaşi surse, apelul anonim preciza că presupusa bombă ar fi amplasată într-una din toaletele clădirii. Echipe de pirotehnişti se află în incinta Tribunalului Maramureş pentru a identifica obiectul. 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Maramureş, Gondor Oresia, a declarat pentru AGERPRES că lucrătorii şi publicul aflat în clădire au fost evacuaţi. De asemenea, traficul rutier în apropierea instituţiei a fost oprit şi deviat pe alte artere din municipiul Baia Mare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: amenintare cu bomba la baia mare