x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amenzi de 170.000 de lei pentru comerț ambulant pe străzile și plajele din Constanța și Mamaia

Amenzi de 170.000 de lei pentru comerț ambulant pe străzile și plajele din Constanța și Mamaia

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   16:00
Amenzi de 170.000 de lei pentru comerț ambulant pe străzile și plajele din Constanța și Mamaia

Vânzătorii ambulanți de pe străzile, falezele și plajele din Constanța și Mamaia au primit, de la începutul sezonului estival, amenzi în valoare de aproape 170.000 de lei. Sancțiunile vin din partea polițiștilor locali din Constanța.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în perioada 1 iunie - 31 iulie, politiştii locali au intensificat acţiunile în vederea asigurării unui comerţ civilizat. Au fost vizate persoanele care desfăşoară activități de comerţ ambulant pe străzi, faleze, promenade, cât și pe sectoarele de plaje din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia.

„Fenomenul este agasant și deranjează atât turiștii veniți la malul mării în sezonul estival, cât și cetățenii municipiului Constanța”, susțin reprezentanții primăriei.

Au fost aplicate 1.315 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 169.850 lei, fiind dispuse și măsuri complementare de confiscare a mărfurilor și a bunurilor.

Primăria precizează că este și responsabilitatea operatorilor de plajă să împiedice accesul comercianților ambulanți și desfășurarea acestor activități ilegale pe sectoarele de plajă.

„Facem apel atât la turiști cât și la constanțeni să acorde o atenție sporită în privința persoanelor neautorizate care comercializează în condiții improprii diverse alimente ori bunuri, astfel încât să nu-și pună în pericol sănătatea. Vă rugăm să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmit autoritățile locale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: amenzi comert ambulant