x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aproximativ 50 de metri cubi de deșeuri, în albia râului Râșca Mare

Aproximativ 50 de metri cubi de deșeuri, în albia râului Râșca Mare

11 Mar 2021   •   13:09
Aproximativ 50 de metri cubi de deșeuri, în albia râului Râșca Mare
Sursa foto: Arhivă

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au descoperit aproximativ 50 de metri cubi de deșeuri în albia râului Râșca Mare.

„Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au identificat un depozit neautorizat de deşeuri de mari dimensiuni în albia majoră a râului Râşca Mare, afluent al râului Someşul Rece, pe raza teritorial-administrativă a comunei Gilău din judeţul Cluj. Deşeurile, în cantitate de circa 50 de metri cubi, de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi, erau răspândite pe o lungime de aproximativ 50 de metri", se arată într-un comunicat trimis joi de ABA Someş-Tisa.

În prezent, se fac cercetări pentru identificarea celor vinovaţi. De asemenea, inspectorii au cerut administratorului, respectiv Ocolului Silvic Someșul Rece, să îndepărteze de urgență depozitul de deșeuri.

„Alături de angajaţii Ocolului Silvic Someşul Rece, au venit şi cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. După aproape 10 zile, au curăţat albia râului de gunoaie. Totodată, inspectorii noştri au informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care aruncaseră gunoaie în cursul de apă", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: deşeuri rasca mare