x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Avertismenul unui medic de la Spitalul Militar din Sibiu: În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice

Avertismenul unui medic de la Spitalul Militar din Sibiu: În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice

20 Oct 2021   •   09:39
Avertismenul unui medic de la Spitalul Militar din Sibiu: În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice
Sursa foto: MT PRESS

În contextul valului 4 al pandemiei de COVID-19, care a lovit puternic populația României din cauza vaccinării scăzute, medicul Dorelia Maican, transmite un avertisment despre situația din spitale, precum și cu privire la evoluția infecției.

„Îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă. Cred că am înțeles cu toții că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a ajuta pacienții, chiar dacă evoluția bolii nu depinde strict de eforturile echipei medicale sau de performanța aparaturii.

Cel mai greu este să vorbești cu pacientul, să-l încurajezi când este epuizat, disperat după o gură de aer, să-l intubezi și apoi să iei legătura cu familia și să explici necesitatea unor manopere invazive.

Infecția cu SARS CoV 2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie. În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice, iar tratamentul trebuie adaptat în funcție de pacient. Nu poți ști dacă vei face o formă severă de COVID-19, iar majoritatea pacienților din ATI Covid sunt nevaccinați.

Vaccinul îți poate da o șansă! Alege să te protejezi!”

Acesta este mesajul pe care îl transmite Dorelia Maican, medic primar anestezie și terapie intensivă la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, în contextul creșterii numărului noilor infectaţi cu SARS CoV 2, scrie pe pagina de  Facebook a MApN.

×
Subiecte în articol: sibiu mapn