x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacău: Bani şi bijuterii provenind din înşelăciune prin metoda 'accidentul', recuperate de poliţişti

Bacău: Bani şi bijuterii provenind din înşelăciune prin metoda 'accidentul', recuperate de poliţişti

05 Noi 2016   •   18:55
Bacău: Bani şi bijuterii provenind din înşelăciune prin metoda 'accidentul', recuperate de poliţişti

Aproximativ 13.700 de euro, 17.700 de lei, precum şi bijuterii, provenind din înşelarea unei familii de către infractori prin metoda "accidentul", au fost recuperate şi restituite sâmbătă persoanelor vătămate de către poliţiştii băcăuani. 

"Pe 27 octombrie, poliţiştii băcăuani efectuaseră 10 percheziţii în două penitenciare şi în locuinţele unor persoane bănuite de tâlhării şi înşelăciuni, în perioada iunie - octombrie, în dauna unor persoane din judeţul Bacău, prin care s-ar fi produs un prejudiciu total de peste 400.000 de lei. Au fost ridicate atunci importante sume de bani în lei şi valută, 70 de telefoane mobile, laptopuri, cartele telefonice şi bijuterii", a declarat, pentru AGERPRES, inspector principal Narcisa Butnaru de la IPJ Bacău. 

Potrivit acesteia, şase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, aflate în unităţi de detenţie din ţară, sunt cercetate în aceeaşi cauză. 

"Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie - octombrie, 15 persoane ar fi comis, prin metoda "accidentul", 13 infracţiuni de înşelăciune. Concret, patru persoane, aflate în stare de arest preventiv în cele două penitenciare, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate, pe care le-au indus în eroare, determinându-le să înmâneze unor necunoscuţi sume de bani, cuprinse între 6.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru îngrijirile medicale în ţară ori în străinatate de care ar fi avut nevoie rude apropiate, care ar fi fost implicate în accidente rutiere", a precizat Narcisa Butnaru. 

În acest an, poliţiştii băcăuani au participat la destructurarea a patru grupuri infracţionale ce au încercat să escrocheze prin metoda "accidentul". 

×