x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE - Bărbat căzut din telescaun la Cota 2.000; este în stop cardiorespirator

UPDATE - Bărbat căzut din telescaun la Cota 2.000; este în stop cardiorespirator

18 Noi 2016   •   11:55
UPDATE - Bărbat căzut din telescaun la Cota 2.000; este în stop cardiorespirator
Sursa foto: Marin Raica/INTACT IMAGES

UPDATE: Bărbatul care a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri din telescaunul de la Cota 2000 din Sinaia este angajat al SC Teleferic SA, a informat city-managerul oraşului, Marian Panait. 

Potrivit acestuia, persoana în cauză a suferit un accident prin cădere de la înălţime de pe unul dintre stâlpii telescaunului din Valea Dorului, proprietate a aceleiaşi societăţi. 

Conform sursei citate, în cinci minute de la producerea accidentului echipajul Salvamont Prahova ajuns la faţa locului asigurând manevrele de menţinere în viaţă a accidentatului. Anterior, ISU a anunţat că persoana în cauză a căzut de la o înălţime de doi metri aflându-se în stop cardio-respirator. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că la faţa locului au ajuns echipaje ale ISU şi o ambulanţă SMURD, în continuare fiind efectuate manevre de resuscitare, care vor continua până la sosirea elicopterului SMURD aşteptat la locul incidentului. 

În acest caz intervin, pe lângă salvamontişti şi ISU, şi echipe ale jandarmilor montani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Leonard Dragomirescu. 

Știrea inițială: Un bărbat care a căzut vineri din telescaun, la Cota 2000 din Sinaia, este în stop cardiorespirator, la fața locului aflându-se un echipaj de salvamontiști care efectuează manevre de resuscitare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, un bărbat a căzut din telescaun de la o înălțime de doi metri, în zona Cabanei Valea Dorului situată la cota 2000 din Sinaia. Victima este în stop cardiorespirator, doi salvamontiști aflându-se la fața locului efectuând manevre de resuscitare.

La fața locului se va deplasa și o echipă de intervenție a ISU Prahova. Nu se știe cu certitudine dacă bărbatul este turist sau dacă acesta se afla acolo pentru a efectua lucrări la telescaun.

Potrivit autorităților, persoana care a căzut din telescaun va fi preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la spital.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: barbat cazut din telescaun