x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat surprins de Garda de Coastă, în timp ce pescuia sturioni în Marea Neagră

Bărbat surprins de Garda de Coastă, în timp ce pescuia sturioni în Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   18:00
Bărbat surprins de Garda de Coastă, în timp ce pescuia sturioni în Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii ARBDD au surprins în flagrant un bărbat care pescuia ilegal sturioni în Marea Neagră, cu plase, dintr-o ambarcațiune.

Bărbatul care pescuia ilegal sturioni a fost surprins în timpul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării.

Polițiștii de frontieră din Grupului de Nave Sulina, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră. Cu această ocazie au interceptat o ambarcațiune cu o persoană la bord, care se deplasa în viteză spre gura de vărsare a brațului Sf. Gheorghe. La vederea echipajelor poliției de frontieră, bărbatul din ambarcațiune a aruncat din barcă, în mare, 4 exemplare de sturion și un exemplar de calcan.

„În urma verificărilor s-a stabilit că exemplarele de pește erau legate cu o funie, având atașată o ancoră care permitea scufundarea rapidă a peștelui și o plută cu ajutorul căreia persoana în cauză ar fi putut ulterior identifica și extrage peștele din apă. Exemplarele de pește au fost recuperate și eliberate în mediul natural, iar 94 de metri plase descoperite ulterior, precum și ambarcațiunea cu motorul aferent, au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă”, transmite, luni, Garda de Coastă.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sturioni marea neagră