x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbați tâlhăriți, după ce au fost opriți în trafic de indivizi cu cagule

Bărbați tâlhăriți, după ce au fost opriți în trafic de indivizi cu cagule

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   10:00
Bărbați tâlhăriți, după ce au fost opriți în trafic de indivizi cu cagule

Șapte bărbați au fost arestați preventiv joi de Judecătoria Baia de Aramă, județul Mehedinți, fiind acuzați de tâlhărie calificată și lipsire de libertate. Aceștia ar fi oprit în trafic o mașină în care se aflau trei bărbați cărora le-ar fi furat telefoanele și cheile mașinii.

Potrivit IPJ Mehedinți, în 28 ianuarie, trei bărbați, cu vârste între 20 și 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, în zona denumită Valea Cernei, au fost opriți în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul.

Din mașini au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu fețele acoperite cu cagule și purtând mănuși, care și-au declinat o calitatea oficială, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft și a unor substanțe lacrimogene, au reușit extragerea ocupanților autoturismului oprit.

Ulterior, prin întrebuințarea unor acte de violență și amenințări, cele trei persoane au fost imobilizate și transportate pe un drum adiacent și izolat, fiind deposedate de telefoane mobile și de cheile mașinii.

În urma cercetărilor făcute de polițiști, au fost identificați bănuiții, fiind vorba de 7 bărbați, cu vârste între 20 și 54 de ani.

În baza probatoriului administrat, Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziție domiciliară, 7 dintre acestea în județul Constanța, iar unul în județul Mehedinți.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme, trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor - înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.

Șapte bărbați au fost duși la sediul IPJ Mehedinți, în vederea audierii. Aceștia au fost reținuți, iar joi au fost prezentați Judecătoriei Baia de Aramă cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost însușită de instanță.

Cercetările sunt continuate sub îndrumarea și supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: talharie mehedinţi