x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bazin olimpic la Vaslui! Va costa aproape 100 de milioane de lei

Bazin olimpic la Vaslui! Va costa aproape 100 de milioane de lei

19 Ian 2022   •   18:30
Bazin olimpic la Vaslui! Va costa aproape 100 de milioane de lei

Ministerul Dezvoltării a anuntat ca va construi un bazin de înot olimpic în orașul Vaslui. În clădire vor putea fi organizate concursuri internaționale.

Potrivit MDLPA, clădirea va avea subsol, parter și mezanin. În complex vor fi trei bazine de înot: un bazin de 50x25 metri pentru concursuri internaționale, un bazin de 25x12.5 metri pentru antrenamente și un bazin de 25x12.5 metri pentru copii. De asemenea, în clădire vor fi numeroase anexe.

Investiția a fost aprobată în ședința de miercuri a Guvernului. În timpul competițiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 de sportivi, 10 persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 de persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială și 13 angajați.

În vederea producerii energiei din surse regenerabile, a fost prevăzut un sistem de 126 panouri solare cu câte 30 de tuburi vidate montate pe o structură metalică în parcare, pentru a nu încărca acoperișul construcției proiectate. De asemenea, se va instala un sistem de generare a energiei electrice cu panouri solare fotovoltaice, inclusiv stocare în baterii, pentru consumul propriu al clădirii, puterea instalată a sistemului propus fiind de 95 kW.

Bazinul olimpic, în valoare totală de 97.129.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, durata de execuție a lucrărilor fiind estimată la 18 luni.

×
Subiecte în articol: Bazin olimpic