x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bijuterii de peste 800.000 de lei, descoperite în compartimentul motor al unui autocar

Bijuterii de peste 800.000 de lei, descoperite în compartimentul motor al unui autocar

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   20:15
Bijuterii de peste 800.000 de lei, descoperite în compartimentul motor al unui autocar

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit marți seara ascunse în compartimentul motor al unui autocar bijuterii în valoare de peste 800.000 de lei. Cetățeanul turc căruia îi aparțineau nu avea documente de proveniență pentru bunuri.

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane. Aceștia au descoperit, într-un loc special amenajat în compartimentul motor, cinci pachete ce conțineau mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă și albă, presupus a fi aur.

În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat că erau 1.199 bijuterii din material galben și alb, în greutate totală de 3.445 grame.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că bijuteriile descoperite în autocar aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 55 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea și care a declarat că urma să le distribuie mai multor persoane din București.

În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de aproximativ 861.250 lei, dacă se va dovedi că sunt din aur, respectiv argint, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

 

×