x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bistrița: Pastor cercetat penal, după contaminarea a doi enoriași

Bistrița: Pastor cercetat penal, după contaminarea a doi enoriași

02 Apr 2020   •   20:34
Bistrița: Pastor cercetat penal, după contaminarea a doi enoriași

Un pastor din județul Bistrița-Năsăud este cercetat penal, după ce a organizat o adunare religioasă cu peste 20 de participanți la el acasă. Doi dintre cei care au participat au fost confirmați cu noul COVID-19, iar alți patru au fost internați în spital.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean face cercetări într-un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce un bărbat a organizat o adunare religioasă la el acasă, în ciuda interdicțiilor.

Potrivit procurorilor, un bărbat din comuna Petru Rareș a vrut să organizeze adunarea religioasă la Biserica Penticostală din localitate. Manifestarea nu a fost autorizată pentru că pastorul nu avea aviz de la DSP, iar polițiștii i-au recomandat bărbatului să renunțe la idee.

Cu toate acestea, bărbatul a organizat adunarea la el acasă, la aceasta participând 20 de persoane din localitatea Rețeag și 3 persoane din județul Suceava.

Ulterior, două dintre persoanele care au fost la întrunire, ambele din localitatea Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, iar alte patru persoane au fost internate la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, secția Boli Infecțioase, cu simptome specifice SARS-CoV-2.

Totodată, față de aproximativ 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării acasă, ancheta epidemiologică a DSP fiind în desfășurare.

Surse locale au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul respectiv este pastor penticostal.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pastor cercetat penal