x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brăila: Moaştele Sfântului Nicolae, aduse spre închinare de ziua patronului spiritual al municipiului

Brăila: Moaştele Sfântului Nicolae, aduse spre închinare de ziua patronului spiritual al municipiului

04 Dec 2017   •   14:37
Brăila: Moaştele Sfântului Nicolae, aduse spre închinare de ziua patronului spiritual al municipiului

Relicva cu Moaştele Sfântului Nicolae a fost adusă la Brăila, cu ocazia zilei patronul spiritual al municipiului, Sfântul Ierarh Nicolae, şi va rămâne aici până miercuri, 6 decembrie, timp în care pelerinii vor putea trece prin faţa ei, pentru a se închina şi reculege. 

Jandarmii sunt cei care vor asigura măsurile de ordine publică în zilele de luni, marţi şi miercuri, la Biserica Sfântul Nicolae, unde relicva cu Moaştele Sfântului Nicolae a fost aşezată pe un baldachin, în faţa sfântului lăcaş. 

"Jandarmeria Brăila recomandă credincioşilor să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi", este mesajul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila. 

Miercuri, de la ora 9,00, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii Arhiereşti de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, iar de la ora 12.00 este programată acţiunea filantropică "În căutarea celor trişti şi singuri", adresată persoanelor aflate în dificultate, unde vor fi împărţite 250 de pachete cu dulciuri şi alimente. 

Tot miercuri are loc pelerinajul "Călători pe cărările sfinţilor", desfăşurat de Parohia "Sfântul Ierarh Nicolae", ocazie cu care Primăria Brăila le va oferi enoriaşilor, conform tradiţiei, peste o mie porţii de sărmăluţe de post. 

Bătrânii din căminele pentru persoane vârstnice "Lacu Sărat" şi "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" vor avea parte de programe artistice şi vor primi flori, prăjituri şi cadouri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: moaştele sfântului nicolae