x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brașov. Un urs a încercat să intre în Cabana Postăvarului

Brașov. Un urs a încercat să intre în Cabana Postăvarului

05 Noi 2017   •   12:00
Brașov. Un urs a încercat să intre în Cabana Postăvarului

Un urs a distrus, sâmbătă noaptea, uşa de la intrarea în Cabana Postăvarul, din Masivul Postăvarul, încercând să pătrundă în clădire, administratorul cabanei, Rolf Truetsch, apelând numărul 112 pentru a solicita ajutor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea. 

Acesta a spus că nu este pentru prima dată când ursul dă târcoale cabanei, cel mai probabil animalul căutând hrană. Aseară, în zonă se aflau în jur de 50 de turişti. Nimeni nu a fost atacat sau rănit. 

În zonă s-a deplasat un subofiţer de la Jandarmeria Montană care a rămas la cabană pe parcursul nopţii, a mai spus Ciprian Aldea. 

Administratorul cabanei solicită ca autorităţile competente să ia măsuri concrete cât mai repede posibil având în vedere că la cabana Postăvarul vor ajunge tot mai mulţi turişti odată cu începerea sezonului de schi. 

Alte apeluri la 112 au venit sâmbătă seara de la locuitori din zona cartierului Răcădău, din municipiul reşedinţă, unde a fost văzut un urs la tomberoane pe strada Arinului. Şi pe strada Jupiter, lângă piaţa Asta a fost semnalată, în jurul orei 2,30, prezenţa unui pui de urs. În ultimele săptămâni, în zona cartierului Răcădău, locatarii au semnalat prezenţa mai multor urşi care coboară din pădure odată cu lăsarea întinericului, pentu a veni la tomberoanele de gunoi. 

Vineri seara, un tânăr de 28 de ani din localitatea braşoveană Hârseni a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme. În urmă cu două săptămâni, în municipiul Făgăraş, o fetiţă de 14 ani a fost atacată de urs pe o stradă din oraş în timp ce se deplasa la şcoală. Autorităţile locale din mai multe localităţi din judeţ au făcut demersuri la Ministerul Mediului cerând recoltarea a şase exemplare, dar, deocamdată, se pare că doar pentru ursul de la Făgăraş s-a primit aprobare în acest sens. 

Reprezentanţii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt din Braşov, subordonată Consiliului Local, au precizat de nenumărate ori că urşii s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani. Numai în zona administrată de Kronstadt, cuprinsă între Braşov-Poiana Braşov-Predeal, există un număr de 100 de exemplare de animale, deşi nu ar trebuit să existe mai mult de 20.

AGERPRES

×