După şocul provocat de autoservirea de la Auchan (la finele anului trecut mai multe persoane ajungând în spital cu toxiinfecţie alimentară - n.r.), inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa s-au mobilizat şi verifică temeinic unităţile de alimentaţie publică, scrie Replica de Constanța. De asemenea, inspectorii OPC au început să răspundă prompt sesizărilor, în urma unei reclamaţii telefonice venite din partea unui client, aceştia ajungând, joi, la un cunoscut local din Năvodari: Cherhanaua Taşaul. Controlul a scos la iveală mai multe nereguli, fiind dispusă închiderea cherhanalei, până la remedierea deficienţelor.
„În urma unei sesizări telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul că după ce a consumat produse din peşte la o cherhana din localitatea Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecţii alimentare, Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a demarat o acţiune de control la unitatea de alimentaţie publică, prin Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. În urma controlului a fost găsită în spaţiul de depozitare o cantitate de 74 kg loturi de materie primă (peşte) la care era modificată starea termică şi pentru care nu s-au respectat condiţiile de depozitare, materia prima care trebuia păstrată în stare refrigerate, fiind congelată", se arată într-un comunicat.