x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circa 13.500 de persoane au așteptat noaptea trecută în frig pentru a se închina la moaștele Sf. Parascheva

Circa 13.500 de persoane au așteptat noaptea trecută în frig pentru a se închina la moaștele Sf. Parascheva

14 Oct 2022   •   10:03
Circa 13.500 de persoane au așteptat noaptea trecută în frig pentru a se închina la moaștele Sf. Parascheva
Sursa foto: Lucian Alecu

Mii de credincioși au așteptat mai multe ore, noaptea trecută, să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 166.800 de oameni s-au perindat la racle în ultimele șase zile.

Circa 13.500 de persoane au stat la o coadă care s-a întins de mai mulți kilometri pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Paisie, aduse la Curtea Metropolitană din Iași, de la mănăstirea Neamț.

Mai multor oameni li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a frigului, oboselii și lipsei de hrană. Aceștia au fost ajutați de echipele de la Serviciul de Ambulanță Iași, Crucea Roși și SMURD. 

De la începutul pelerinajului, în urmă cu 6 zile, au avut nevoie de asistență sanitară 201 persoane, iar 14 pacienți au fost transportați la spital. 

În total, au venit până acum să se închine la moaștele Sfintei Parascheva circa 166.800 de oameni, potrivit datelor Jandarmeriei.

Circa 50.000 de oameni sunt așteptați astăzi la moaștele celor doi sfinți.

Pelerinajul a început pe 8 octombrie și se încheie astăzi. 

 


 

×
Subiecte în articol: sfanta parascheva