x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulaţia de pe Podul Agigea va fi deschisă cu trei zile mai devreme

Circulaţia de pe Podul Agigea va fi deschisă cu trei zile mai devreme

27 Noi 2016   •   12:00
Circulaţia de pe Podul Agigea va fi deschisă cu trei zile mai devreme

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, a anunţat duminică dimineaţă, în cursul unei vizite de lucru, că luni la prima oră va fi deschisă circulaţia rutieră pe podul de pe DN 39, de la Agigea, ce traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră. 


Directorul general CNAIR a mai anunţat că în primăvară, când condiţiile meteorologice vor fi optime, podul va mai fi închis traficului cel mult 30 de zile, în luna martie sau aprilie, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi asfaltare a căii de rulare pe sensul de circulaţie între Mangalia şi Constanţa. 

Pe 15 noiembrie, CNAIR a fost informată de antreprenorul general că podul va putea fi deschis circulaţiei pe 1 decembrie 2016. 

Podul de la Agigea, inaugurat în iunie 1983, a fost construit în trei ani. Este situat la kilometrul 9 al DN 39, care traversează canalul Dunăre - Marea Neagră şi face legătura cu localităţile şi staţiunile din sudul litoralului. Lucrările de reparaţie a căii de rulare şi de înlocuire a hobanelor de susţinere au început în 2011 şi ar fi trebuit finalizate, conform contractului iniţial, în februarie 2013. 

În paralel, în anul 2010, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a început lucrările de execuţie la cel de-al doilea pod rutier, ce traversează canalul în aval de Ecluza Agigea, şi a reuşit să-l deschidă circulaţiei pe 15 octombrie 2015, cu trei ani întârziere. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: pod agigea circulaţie rutiera