x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulație feroviară redeschisă între Craiova și Caracal, unde 11 vagoane ale unui marfar au deraiat

Circulație feroviară redeschisă între Craiova și Caracal, unde 11 vagoane ale unui marfar au deraiat

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2024   •   10:31
Circulație feroviară redeschisă între Craiova și Caracal, unde 11 vagoane ale unui marfar au deraiat

Compania CFR SA anunță că, sâmbătă, la ora 9.55, traficul feroviar a fost reluat între Craiova și Caracal, unde în noaptea de luni spre marți 9 vagoane ale unui tren de marfă au deraioat, iar alte două s-au răsturnat.

Circulația trenurilor este operațională pe ruta directă Craiova - Caracal, cu mențiunea că în zona stației CF Leu, traficul feroviar se desfășoară pe un singur fir de circulație, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare, transmite CFR SA.

În 16 ianuarie 2024, în jurul ore 1.30, la intrarea în stația CF Leu, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat, iar urmare deraierii a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul care aparține unui operator privat de marfă avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Personalul feroviar de specialitate a intervenit în aceste zile, în mod continuu, în stația CF Leu, unde s-a produs deraierea și a executat lucrări pentru: retragerea celor 24 de vagoane ale trenului, care nu au fost implicate în deraiere, ridicarea și scoaterea în afara gabaritului a celor 11 vagoane deraiate, refacerea liniei pe firul I (montat traverse, șină, un aparat de cale), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

„Echipele de intervenție vor acționa în continuare în stația Leu, cu personal și utilaje, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație. Astfel, se va interveni pentru refacerea liniei pe firul II (montat traverse, șină, două aparate de cale și înlocuire stâlp LC), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact”, a mai anunțat compania.

Evenimentul produs în 16 ianuarie este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: craiova caracal trafic reluat cale ferata