x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulaţie rutieră în condiţii de iarna pe DN 18, vânt puternic şi zăpadă spulberată la munte

Circulaţie rutieră în condiţii de iarna pe DN 18, vânt puternic şi zăpadă spulberată la munte

30 Ian 2020   •   11:10
Circulaţie rutieră în condiţii de iarna pe DN 18, vânt puternic şi zăpadă spulberată la munte

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 18, Dealul Hera şi prin Pasul Prislop, unde a nins abundent în ultimele ore, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă.

"Carosabilul sectoarelor de drumuri are zăpadă frământată pe DN18, Dealul Hera, între km 84 şi km 94, în Pasul Prislop, între km 120 şi km 150, cât şi între km 156 şi km 180. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed, respectiv parţial umed în zona de şes. S-a acţionat, în ultimele ore, cu 30 de autoutilaje şi s-au răspândit 255,5 tone de material antiderapant pe DN1C, centura de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, pe drumurile judeţene, drumarii au intervenit cu 21 de utilaje şi au răspândit 452 tone de material antiderapant.

În zona de munte, vântul suflă cu intensificări cuprinse între 47 km/h la Târgu Lăpuş, iar în zona montană înaltă, de până la 76 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zăpada.

Dan Bucă a mai precizat că traficul aerian şi feroviar din şi înspre judeţul Maramureş decurge în condiţii optime. www.agerpres.ro

×