x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş

29 Oct 2017   •   16:30
Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş

 Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o avertizare Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş, valabilă până la ora 24:00.


"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş, Tur - bazin superior, judeţele Satu-Mare, Maramureş", precizează documentul INHGA.

Potrivit sursei citate, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Firiza, Mara şi Tur.

O atenţionare Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi strat consistent de zăpadă, care vizează zonele montane, a intrat în vigoare duminică dimineaţa la ora 10:00 şi este valabilă până luni noapte la ora 23:00.

Totodată, pentru nordul, nord-vestul şi centrul ţării este în vigoare, tot de la ora 10:00, un Cod galben de vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte. AGERPRES

×